четвъртък, декември 31, 2015

Предновогодишно

Не се раздавайте! Не бързайте! Не го правете за хора, които няма и не могат да оценят жеста Ви! За хора, които дори ще ви накарат да се чувствате виновни, че някога сте направили добро. Не се пилейте за хора, които им е безразлично, дали усмивката ви е фалшива и крие жестока болка. Не го правете за хора, които предпочитат да търсят грешките ви, пред това да ви се зарадват и да ви кажат няколко добри думи.
Не се раздавайте! Пазете се! Дори и това да ви превърне в отшелник и мълчалив присъстващ. Не хабете времето си, думите си, споделеността си с хора, за които просто сте даденост и не ценят нищичко от направеното за тях.
Знам, че ще ви боли, ако не ме послушате! Знам колко е трудно да надскочите себе си и да претръпнете. Но, повярвайте ми, полезно е. Душата ми е почти разкъсана от прошките, които съм дала, от думите, които съм понесла, от замахванията, от ударите... Тя най-добре знае. Жалко, че никой не може да я види.
Но вие можете да се спасите. Не се раздавайте! Не бързайте! Не се хабете! Усетите ли топлината, нежността, загрижеността и съпричастността, тогава можете да се разтворите като цвете и да се раздадете до край! Но не бързайте! Защото могат да ви попарят като слана! По-добре егоисти, отколкото кървящи болки. Не се раздавайте до край!

Мирна, здрава и честита 2016 Ви пожелавам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар